Saturday, October 8, 2011

Miten päästä inspiraation lähteille?Tämä pieni kollaasi on esimerkki siitä, kuinka inspiraatio voi löytyä oudoistakin jutuista. Kyse on oikeastaan vaan siitä, miten mitäkin aihetta päättää käsitellä.

Näin menettelen itse.

Kun jokin herättää mielenkiintoni, analysoin, mistä perimmillään on kyse. Esimerkiksi, jos näen lehdessä kuvan, jota pidän puoleensavetävänä, yritän löytää syyn siihen. Voi olla, että kuvan väriyhdistelmä viehättää minua, siinä on kiehtova tunnelma, mielenkiintoinen sommitelma tai jokin yksittäinen yksityiskohta, joka saa oloni vaikkapa nostalgiseksi.

Kun löydän juuri sen tekijän, joka aiheutti kiinnostukseni, alan etsiä samankaltaisuuksia. Etsin asioita, joissa on sama tekijä, vaikka ne muuten olisivatkin hyvin erilaisia. Pian olen täynnä ideoita, joista olen todella innostunut ja jotka tuntuvat omilta.

Mikä on tarina hyönteisen taustalla? Ihailin kirjastohuoneemme verhoja (Compton by William Morris). Niissä on hyvin yksityiskohtaiset kukkaornamentit, jotka vetoavat minuun todella. Niistä muistui mieleeni vanhat kasviaiheiset kuvataulut, joita käytettiin kasvien tunnistamisessa. En ollut ennen ajatellutkaan, että niissä on jotain ornamentaalista! Menin kirjastoon selailemaan kasviaiheisia kirjoja ja vahingossa löysin samankaltaisen kirjan hyönteisistä. Näinkin yhtäkkiä hyönteiset hyvin koristeellisina eläiminä ja inspiroiduin piirtämään niitä koristeaiheiden kera. Omalla tavallaan kuljin takaisin verhon ideaan, jossa tunnistettaviin elementteihin on lisätty koristeellisuutta.

Toivottavasti menetelmästäni on hyötyä inspiraation etsinnässä!

No comments:

Post a Comment