Saturday, November 6, 2010

Itsetehtyä kuviopaperia

Muuttoa valmistellessa olen yrittänyt vältellä isompia käsityöprojekteja. Olenkin tehnyt aika paljon paperiaskartelua, joka vie vähemmän aikaa kuin esimerkiksi neulominen. Taustapapereiden tekeminen on erityisen helppoa ja nopeaa. Käytän niitä kollaaseihini. Kollaaseihin sopii hyvin varsin ohut paperi, joka on helppo kiinnittää. Käytän Cansonin 90-grammaista luonnospaperia, joka imee hyvin väriä.

Muotoilussa hoetaan aina "vähemmän on enemmän". No, joskus enemmän on kuitenkin enemmän, ainakin papereiden koristelussa!

Näytän tässä yhden tavan tehdä kuviopaperia. Paperin lisäksi tarvitset vesivärit, tusseja, geelikyniä, värikyniä, korjauslakkakynän ja rentoutuneen mielen. Alussa homma saattaa näyttää ihan kamalalta, mutta jos et jätä kesken, niin lopputulos kyllä palkitsee.

1) Maalaa tausta vesiväreillä.

Tee pyörteitä pensselillä sen kummemin ajattelematta.
Kuivaa ylimääräistä vettä talouspaperilla. Se jättää mielenkiintoisia kuvioita ja vaaleita alueita.

2) Piirtele tusseilla.

Stockmannilta saa PITT artist pen -kyniä, ne ovat suosikkejani, mutta tavallinen tussikin käy.
Olen ympyröiden ystävä ja kiemuroiden kaveri, mutta voit piirrellä mitä vain mieleen juolahtavia kuvioita. Muista pitää käsi rentona, viivasta tulee kepeämpi.

3) Jatka geelikynillä.

Vaihda sitten geelikyniin ja tee niillä tarkempaa piirtelyä. Sakura-geelikynät ovat tässä hyviä, koska ne ovat varsin peittäviä.
Voisi ajatella, että tässä se nyt on, mutta ehei!

4) Väritä alueita värikynillä.

Katso tarkkaan työtäsi. Löydät varmaan kohtia, joissa värit eivät sovi yhteen tai ovat sekoittuneet tylsän harmaaksi. Väritä alueet värikynällä. Koska tavoitteena on syvyysvaikutelma, laita väriä myös piirtelyjen päälle. Pehmeät värikynät toimivat tässä parhaiten.

Tältä se nyt näyttää, mutta jatketaan vielä työstämistä!

5) Piirtele korjauskynällä.

Korjauslakkakynä on yksi parhaista taiteilijatarvikkeista, mitä voit hankkia. Se pelastaa aina, kun huomaat, että valkoinen alkaa kadota liikaa. Piirtele nyt korjauskynällä sinne tänne sen kummempia ajattelematta.

6) Lisää kontrastia ja kiiltoa.

Musta markkeri tai paksuhko tussi töihin. Tee sillä mustia pisteitä valkoisten alueiden lähelle.
Ekstraa: Jos omistat kultaisen metallikynän, piirtele sillä reilusti ympäriinsä. On ihanaa, kun paperi kiiltelee!

Eikö olekin niin, että enemmän on enemmän? Minimalistit voivat tietysti tehdä vain pari ekaa vaihetta, mutta itse en pystysi siihen!

7 comments:

 1. Ihanat ohjeet selkeät ohjeet. Täytyy kokeilla joskus

  ReplyDelete
 2. ihan mieletön juttu;) aivan pakko kokeilla edes vähän tähän suuntaan...monta kiitosta neuvoista.
  ihanaa, kun tavattin, sillä muuten en ehkä koskaan olisi pässsyt ihastelemaan tätä väriloistoa!

  ReplyDelete
 3. Kokeilin tota, mutta ei kyllä niin hienoa tullut kun noi sun :'D Oon 12, ja innolla seuraan, mitä teet. Yritän ottaa ohjeistas neuvoa, ja osaaa kokeilenkin c: Pakko sanoa, että oot TOOOODELLA taitava!

  ReplyDelete
 4. Kiitos, Juulia! Kiva, että seuraat blogiani! Mukavia hetkiä piirtelyn parissa!

  ReplyDelete