Sunday, April 3, 2011

Itsetehtyjä paperikukkia


Muistatko ohjeeni kuviopapereista? Niistä voi tehdä vaikkapa ihania paperikukkia!

Kukkia on kiva yhdistellä papereiden kanssa. Tekemällä löydät oman tyylisi ja sen jälkeen kaikkea voi yhdistellä onnistuneesti. Joskus kirjoitinkin siitä, kuinka parhaan paperikaupan voi perustaa itse itselleen!

Joten ota esiin paperisi ja aloita kukkien teko ohjeiden mukaan! Minulla on aikamoinen pino itsetehtyjä papereita, niistä on vara valita. Et tarvitse kuitenkaan kuin 3-4:ää erilaista, joten älä säikähdä! Papereiden lisäksi tarvitset vain korjauslakkakynän, mustan tussin, vähän kirjontalankaa, liimaa ja sakset. Tusseista paras on minusta PITT artist pen, jota myydään ainakin Helsingin Stockmannilla. Liimana suosin Tombow:n läpinäkyvää liimaa, jota saa Heinikasta.


Aloita siis poimimalla kolme erilaista paperia valikoimistasi. Huolehdi, että niiden välillä on riittävästi kontrastia ja että niiden värit sopivat muutenkin yhteen. Itse teen niin monivärisiä papereita, että ne ovat harvoin ristiriidassa keskenään! Tärkeää on kuitenkin huolehtia, että paperit erottuvat toisistaan.

Leikkaa kustakin paperista erikokoinen ympyrä. Kuvassa suurimman ympyrän halkaisija on noin 8 cm, mutta kokoa voi säätää haluamakseen. Varmista vain, että pienin ympyrä on sen kokoinen, että saat kynällä lisättyä siihen vielä yksityiskohtia kuten napinlävet.

Jos olet pyöritellyt kynällä ympyrän muotoisia kuvioita papereihin niitä kuvioidessasi, niitä on helppo leikellä. Itse tykkään leikellä ympyröitä vapaalla kädellä ja kuviopapereissa ympyräni on myös vähän hutaisten tehtyjä. Kun kaiken tekee rennolla kädellä, lopputulos on elävämpi.

Kun ympyrät on leikattu, ota suurin niistä ja piirrä siihen mustalla tussilla muoto terälehtineen. Epäsymmetriset kukat vetoavat minuun, ne näyttävät niin taiteellisilta!

Leikkaa tussiviivaa pitkin kukalle muoto. Jätä mustaa viivaa näkyviin. Viiva kehystää kukan ja saa sen näyttämään kolmiulotteisemmalta.

Voit myös muuttaa keskimmäisen ympyrän kokoa, jos siltä tuntuu. Minusta on hauska tehdä pieniä muunteluja ympyröihin pitkin prosessia.


Tee pienimmästä ympyrästä napin näköinen piirtämällä siihen ympyrät tussilla ja korjauslakalla. Lisää tussilla vielä napinlävet. Tee niistä vähän ylisuuret, niin ne erottuvat senkin jälkeen, kun olet ommellut niistä langan läpi.


Nyt sinulla on kolme kukan osaa valmiina kiinnitettäväksi toisiinsa. Liimaa osat toisiinsa, anna kuivua ja ompele napinläpi. Tämän vaiheen jälkeen lisään usein pieniä yksityiskohtia tussilla. Kuvan kukkaan olen lisännyt pieniä pisteitä napin reunaan ja reunustanut keskimmäisen ympyrän. Lopuksi olen lisännyt vielä yhden kerroksen kukkaani liimaamalla sen paperille (kuvassa sininen) ja leikkaamalla sen irti.

Tässä on valmis kukka. Hauskoja hetkiä paperitöiden parissa!

4 comments:

  1. Kiitos ohjeestasi. Upeat nuo sinun paperit,

    ReplyDelete
  2. Kiitos, Salla! Kiva, että tykkäsit!

    ReplyDelete
  3. sinulla tuota inspiraatiota löytyy;) ihan verraton idea. pakko taas kerran kehua näitä papereitasi. on ne vaan niin ainutlaatuisen kauniita...

    ReplyDelete