Monday, September 6, 2010

Taidepäiväkirjaa tekemässä

Olen parhaillaan Traci Bautistan verkkokurssilla, jonka nimi on "Discovering Y.O.U art marketing course". Sen aiheena on oman taiteen markkinointi ja siellä tehdään viikottain harjoituksia, jotka kootaan kirjaksi. Traci ehdotti, että harjoitukset tehtäisiin mille tahansa paperinpalasille ja eri kokoiset palaset nidottaisiin sitten taidepäiväkirjaksi, art journal.

Ehkä minun pitäisi mennä ensin taiteen tekemisen kurssille, koska en pystynyt moiseen taiteelliseen toimintaan. Sen sijaan päätin aloittaa maltillisesti ja katsoin Paperclipping.com:ista ohjeet altsun, altered book -kirjan, tekemiseen. Siinä otetaan vanha kirja, joka päällystetään uudestaan ja sivut niputetaan ja koristellaan uudelleen.

Kaikki meni aika maltillisesti, kunnes aloin koristelemaan kansia. Tässä etukansi:
ja takakansi:

Takakannen sisäkannessa mopo karkasi lopullisesti käsistä ...

Ekat sivut:

Harjoitukset ovat varsin vaativia ja yritän kirjoittaa ne vielä englanniksi, koska kurssikin on englanninkielinen. Aina väliin kauhistelen, että kyllä skräppäys on helppoa, sillä tällainen taiteilu menee jotenkin minulla syvemmälle. Välillä se ei tunnu enää huvilta, vaan suoranaiselta itsensä kiduttamiselta itsekritiikin muodossa.

Art journaling ... jotkut tästäkin nauttivat ja tekevät tätä päivät pääksytysten. Haluaisin olla yksi heistä, siinä tavoitetta kerrakseen!

2 comments:

  1. Mä muutama vuosi sitten koristelin päiväkirjaani. Piirtelin yksityiskohtaisia kuvia, maalasin, teippasin, liimasin ym ym ja se oli ihanan rentouttavaa. Harmi kun ei ole enää aikaa siihen.:(

    ReplyDelete
  2. Faline, just tuohon rentouttavaan olotilaan yritän päästä!

    ReplyDelete