Monday, September 27, 2010

Kolme pussukkaa ja kolme esikuvaaTässä ovat viimeisimmät pussukkani, kaikki tilaustöitä. Olen näissä käyttänyt itse suunnittelemiani kankaita. Ne luovat illuusion siitä, että neule jatkuisi vaikka tosiasiassa materiaali vaihtuukin kankaaksi. Pidän näitä pussukoitani jonkin sortin kollaaseina, joissa yhdistyy erilaiset elementit.

Haluaisin tehdä jotain vielä taiteellisimpaa laukkuihini, vaikka maalata hurjia kuvioita käsin. Olen alkanut ajatella, että monet töistäni ovat liian kontrolloituja ja suunniteltuja. Olen alkanut ihailla rentoja kuvia, erityisesti piirrustuksia, joissa viiva elää ja aaltoilee. Ensin meni 40 vuotta siihen, että pystyisi tekemään jotain viimeisteltyä ja nyt haikailee takaisin sitä ikää, kun kaikki oli mahdollista, hauskaa ja leikkisää!

Eräs taiteilija, jonka töitä ihailen todella, on Miina Äkkijyrkkä. Hän ei ole ainoastaan loistava kuvanveistäjä, vaan myös mielettömän hyvä piirtäjä. Miina Äkkijyrkkä, Anni Rapinoja ja Sirkka Könönen ovat kolme esikuvaani. Heidän töitään ihailen jatkuvasti ja olen suorastaan mykistynyt heidän neroudestaan luoda uutta ja inspiroivaa. Se on usein hallittua, mutta samalla taitavan leikittelevää.

4 comments: