Wednesday, April 11, 2007

Zimmermannin jalanjäljillä

Neuloin mokkasiinisukat, jo kolmannen kerran.

Edelliset mokkasiinisukat


Lanka on kasvivärjätttyä suomalaista lampaanvillaa, jonka olen ostanut joskus Kiseleffin talosta Helsingistä.

Sopivat hyvin mieheni jalkaan ja ovat jotenkin rennommat kuin tavalliset sukat.

Itseasiassa olen neulonut viimeisen puolen vuoden aikana paljon Elizabeth Zimmermannin ohjeilla.

Mokkasiinisukat ovat Knitter's Almanac -kirjasta, mutta minulla on toinenkin kirja: Knitting Workshop. Mielestäni se on todellinen insinöörineulojan raamattu. Ohjeet ovat mielenkiintoisia ja kyse on enemmän neulonnan konsepteista kuin varsinaisista rivi riviltä luettavista ohjeista.

Baby Surprise Jacket on varmaan tunnetuin Elizabeth Zimmermannin malli. Se oli pakko neuloa, vaikka lähituttavapiirissä ei ole juuri nyt pienokaisia tulossa. Malli oli todella hauska neuloa! Vogue Knittingin uudessa numerossa näytti olevan Baby Surplice Jacket, kietaisuversio samasta mallista. Se voi olla käytännössä parempikin malli kuin alkuperäinen, sillä tässä kaula-aukko jää varsin pieneksi.

Lankana käytin Smartia. Se on minusta erinomainen villalanka ja hakkaa seiskaveikat ja woolit mennen tullen.

Entä mitä sanotte tästä: Elizabeth Zimmermannin Pelerine, jonkinlainen keeppi! Neuloin tämän virolaisesta villalangasta, jota jatkoin vähän Vuorelman Satakielellä. Vaikka lanka on ohutta, villa lämmittää ihanasti.

Tämä on ollut menneen talven yksi suosikkineuleistani. Neule toteutettiin tasona ja lopuksi ommeltiin sauma kiinni edestä keskeltä. Helppo ja hyvä työmatkaneule!

Zimmermann-faneille suosittelen Zimmermania-blogia.

5 comments:

 1. Pelleriinin kuva on niin herkullinen, että on helppo uskoa sen usein lämmittäneen sinua mennä talvena.
  Hyvää kevättä!

  ReplyDelete
 2. Oioioi miten ihania juttuja! Pitääkin mennä kurkkimaan tuonne blogiin, kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 3. Teitähän onkin "tuttuja" tuolla espooneulojissa! Koskaan en oo kommentoinut, mutta jokaisen blogin tiedän. Vai leppävaarassa miittailette. Tapaatteks jonkun kotona aina vai onko teillä joku paikka?

  ReplyDelete
 4. Kiitokset kehuista!

  Kotokolle: Olemme Neulonta-listan jäseniä ja tapaamisiin on tervetulleita kaikki neulojat. Tapaamme Sellossa kahvilassa.

  ReplyDelete