Friday, December 30, 2011

Onnellista uutta vuotta!Kiitos blogini seuraamisesta! Toivottavasti tulet käymään täällä myös vuonna 2012!

Wednesday, December 28, 2011

Menetin sydämeni


Olen aina halunnut oppia piirtämään. Kun valmistuin muotoilijaksi, olin erityisen tyytymätön kuvitustaitoihini. Aloin piirtelemään ympyröitä. Sanotaanhan, että jos teet jotain 10 000 kertaa, niin opit sen. Olen takuulla piirtänyt enemmän kuin 10 000 ympyrää, enkä tiedä olenko sen kummemmin kehittynyt kuvittajana, mutta olen takuulla löytänyt uuden intohimon. Pidä minut muutama päivä poissa kynien ulottuvilta ja näet hyvin vihaisen ja turhautuneen ihmisen! Olen todella menettänyt sydämeni piirtämiseen!


Väläys siitä, mitä tein juuri äsken: lisää käsintehtyjä käyntikortteja. (Katso aarrelaatikkoani, se on melkoisen pullollaan käsinpiirrettyjä papereita!)

Monday, December 26, 2011

Takaisin kankaiden pariin

Oli pakko pitää kankaiden suunnittelusta taukoa, kun koti piti saada joulukuntoon. Tauon jälkeen edelliset mallit näyttivät aivan liian tavanomaisilta, liian jäykiltä ja liian kaukana tyylistäni. Joten aloitin lähes puhtaalta pöydältä, hyödyntäen vain vähän edellistä malliani pohjalla. Tässä on ensimmäinen malli, tämä on monimutkainen, värikäs, täynnä kaikkea, ja se oli tarkoituskin!


Piti testata myös, toimiiko malli vähemmällä värimäärällä, tästä näkyy myös kertautuminen.


Vuoden 2012 teema on edellisvuosien tapaan: Väri!

Thursday, December 22, 2011

Hyvää joulua!Ensimmäinen joulu uudessa kodissa muuton ja remontoinnin jälkeen. Viimeinkin minulla on tilaa aidolle joulukuuselle!


Tein tämän koristeen vuosia sitten, kun olin koukussa käsin ompelemiseen.

Hyvää joulua!

Tuesday, December 6, 2011

Lähemmäksi tavoitetta

Olo on helpottunut. Tähän suuntaan haluan mallistoa viedä. Mitä ajattelette tästä?


Edellisen luonnoksen jälkeen tajusin, että minun täytyy kääntää ympäri ideani siitä, että tuon tekstuurin kuvion sisälle. Tässä mallissa annoin ryijymäisen tekstuurin olla pääteemana ja vein ornamenttipinnat taustalle.

Siinä, miten malli kertaantuu, on vielä pohdittavaa.

Seuraava luonnos

Kankaiden luonnostelu jatkuu.

Tämä on ihan kamala: liian vanhanaikainen, liian jouluinen, liian liiallinen. Tämä ei millään lailla tue sitä näkemystä, mikä minulla on päässä.

Lähikuva:

Minulle on usein tärkeää saavuttaa pohja. Mitä huonomman olen tehnyt, sitä paremmin näen mikä on vialla. Nyt minulla on suunnitelma, mitä teen seuraavaksi. Se on jotain ihan muuta kuin mitä olisin tehnyt ilman tätä luonnosta!

Monday, December 5, 2011

Moodboard


Tässä moodboardini uutta kangasmallistoa varten. Olen myös sisällyttänyt tähän värinäytteet. Tavoitteenani on yhdistää kankaissa taiten ja käsityön historiaa uudella tavalla. Haastavaa!

Suunnitteluprosessista:

Oli vähän takaperoista, että en ollut valmis tekemään moodboradia ennen kuin tein ensimmäiset luonnokset. Se taisi johtua siitä, että minulla oli ongelmia kankaan rakenteen suhteen. Mietin, kuinka pintakuviot rakentuisivat toistensa päälle. Vaikka en ole vieläkään täysin varma, olen luottavaisempi ja tiedän kuinka aloitan varsinaisten luonnosten teon ja mitä lähdemateriaalia pitää vielä kerätä. Eilisten luonnosten jälkeen huolestuin kovasti kohderyhmästä, sisätiloista, joissa kankaat ovat jne. Moodboardia kootessani ajattelin asiaa perin pohjin ja se on nyt selvempänä päässäni.

Joskus on myös hyvä laittaa kuvat sanoiksi. Kirjoitin muutaman lauseen kuvaamaan design ideaa. (Kirjoitin englanniksi, mutta voit halutessasi lukea sen Flickr-kuvapalvelusta.) Puhun myös mielelläni niistä ideoista, joita päässäni pyörii. Se kehittää niitä myös edelleen.

Kaiken kaikkiaan minusta on hyvin tärkeää ylläpitää tietoisuutta omasta tyylistään. Yksi keino siihen on koota itselleen yleistä moodboardia. Minulla on sellainen Pinterest-palvelussa. Jos olen jostain syystä epävarma tai onneton, menen katsomaan sitä ja päädyn aina toteamaan: "Joo noista mä tykkään!"

Sunday, December 4, 2011

Kankaiden luonnoksia

Loppuvuoden iso tavoitteeni on suunnitella uusi kangasmallisto. Olen etsinyt ideoita ja pohdiskellut asiaa jo useita kuukausia, mutta en ole alkanut vielä luonnostelemaan. Alkaa olla jo aika tehdä jotain asian eteen. Tässä on nyt ensimmäisiä luonnoksia, tehty nopeasti Photoshopissa. Nämä ovat vain suuntaa-antavia, ei mitään lopullisia. En yleensä laita mitään keskeneräistä blogiini, mutta viime aikoina olen jotenkin alkanut ajatella, että pitäisi olla avoimempi. Niinpä rohkenen laittaa nämä tänne ja odottelen kommenttejanne!


Kuvio lähempää:

Tämä on ihan ensimmäinen:

Kuvio lähempää:

Saturday, December 3, 2011

Enigma

Maalaus kankaalle, lisää kuvia Etsyssä

Tämä on uusin maalaukseni "Enigma". Ajatus siihen lähti vanhojen, korkeiden rakennusten tunnelmasta. Ajattelin vanhoja kirjastoja ja kirkkoja. Koristellut katot ja tilan tuntu luovat kauneudesta lähes uskonnollisen kokemuksen. On arvoitus, miksi ne vaikuttavat niin voimakkaasti!

Maaleina käytin akryylimaaleja ja viimeistelyn tein erilaisilla kynillä ja tusseilla.

Friday, December 2, 2011

Kodin lämpöä

Minusta on ihan kamalia kodit, joissa ei ole tekstiilejä. Se vaikuttaa vieläpä olekan nyt tredikästä! Ainakin olen nähnyt viime aikoina aika monta tekstiilitöntä kotia betonilattialla lempisarjassani Grand Designs.


Mitä tahansa teenkin, yritän luoda kangasta. Pidän pintakuvioiden ja rakenteiden tutkimisesta, enkä tunnu kyllästyvän siihen koskaan. Vaikka olo olisi kaikkea muuta kuin inspiroitunut, niin pienikin ajatus kankaista ja olen kynineni ja maaleineni täydessä vauhdissa.

Kuten ylläolevasta kuvaparista voi nähdä, olen ollut erityisen innostunut ryijyistä viime aikoina. Suomalaiset 40-60-luvun ryijyt ovat minusta aivan huippuja. Kuten tämä Leena-Kaisa Halmeen ryijy, jonka näin ryijynäyttelyssä Designmuseossa vuosia sitten.

Tekstiilit tekevät kodin. Kun haluan paeta kovaa maailmaa, otan romanttisen romaanin, luen muutaman sivun ja nautiskelen itsetehdyn tilkkupeiton lämmössä. Tämä digileiska on juuri romanssien lukemisesta tehty. Minusta myös tässä näkyy hyvin rakkauteni kankaisiin.