Monday, December 5, 2011

Moodboard


Tässä moodboardini uutta kangasmallistoa varten. Olen myös sisällyttänyt tähän värinäytteet. Tavoitteenani on yhdistää kankaissa taiten ja käsityön historiaa uudella tavalla. Haastavaa!

Suunnitteluprosessista:

Oli vähän takaperoista, että en ollut valmis tekemään moodboradia ennen kuin tein ensimmäiset luonnokset. Se taisi johtua siitä, että minulla oli ongelmia kankaan rakenteen suhteen. Mietin, kuinka pintakuviot rakentuisivat toistensa päälle. Vaikka en ole vieläkään täysin varma, olen luottavaisempi ja tiedän kuinka aloitan varsinaisten luonnosten teon ja mitä lähdemateriaalia pitää vielä kerätä. Eilisten luonnosten jälkeen huolestuin kovasti kohderyhmästä, sisätiloista, joissa kankaat ovat jne. Moodboardia kootessani ajattelin asiaa perin pohjin ja se on nyt selvempänä päässäni.

Joskus on myös hyvä laittaa kuvat sanoiksi. Kirjoitin muutaman lauseen kuvaamaan design ideaa. (Kirjoitin englanniksi, mutta voit halutessasi lukea sen Flickr-kuvapalvelusta.) Puhun myös mielelläni niistä ideoista, joita päässäni pyörii. Se kehittää niitä myös edelleen.

Kaiken kaikkiaan minusta on hyvin tärkeää ylläpitää tietoisuutta omasta tyylistään. Yksi keino siihen on koota itselleen yleistä moodboardia. Minulla on sellainen Pinterest-palvelussa. Jos olen jostain syystä epävarma tai onneton, menen katsomaan sitä ja päädyn aina toteamaan: "Joo noista mä tykkään!"

2 comments:

  1. Kyllä, kuvat ja värit inspiroivat ja saavat ajatukset rullaamaan.

    ReplyDelete
  2. Jokke, näin on, moodboardeja voi käyttää hyväksi kaikessa suunnittelussa!

    ReplyDelete