Sunday, April 24, 2011

Pääsiäistervehdys!

Eilen illalla valvoin myöhään ja leikin papereitteni kanssa. Sain idean pääsiäistervehdyksestä blogiin. Halusin siihen tunnelman kotiseudultani Itä-Suomesta. Kasvoin siellä 70-luvulla värien keskellä. Kun olen kierrellyt pääsiäisen alla kaupoissa pääsiäiskoristeita, ennen kaikkea pääsiäismunia tutkien, olen ollut niin pettynyt niiden väreihin. Kaikki on niin pastellia ja jotenkin platkua, ei syviä värejä ollenkaan.

Valkoinen kantrityyli näyttää valloittaneen Suomen. Ja sitten on toinen tyylisuunta, nykyaikaiset "selkeälinjaiset" modernit laatikot. Sisustuslehdissä ei paljon muuta olekaan kuin valkoisia sohvia ja utuisia valkoisia verhoja. Ymmärrän kyllä, että se on joidenkin mielestä kaunista ja tyyylikästä, mutta se ei vaan ole minun tyyliäni. Noita miettiessäni räväytin vähän tämän pääsiäistervehdyksen kanssa...

Toissapäivänä leikin Tim Holtzin alkoholimusteiden kanssa. Ne ja pehmeät värikynät ovat minusta mahtva yhdistelmä. Olen alkanut todella pitämään erilaisista musteista. Minulla on myös mustaa kirjoitusmustetta, jolla saa tosi syvän mustan aikaan. Jos et ole kokeillut voimakkaan värisiä musteita, kannattaa kokeilla! Tipautan niitä pullosta suoraan paperille ajattelematta ja suunnittelematta sen kummempaa. Pehmeiden värikynien kanssa ne ovat kuin silkkiä sametilla.

Pohdin materiaaleja enemmän kuin värejä tai muotoja, joita kollaasiin laitan. Matkin erilaisia kankaita, lasia, posliinia. Materiaalien kirjosta saa inspiraatiota loputtomiin. Tässä on joitakin viime aikoina syntyneitä kortteja, joissa aiheena on lasi ja posliini.

4 comments:

  1. Kuulostaa siltä, että olet löytänyt "oman juttusi" <3

    ReplyDelete
  2. Oi, kiitos, valkoinen pitää maalata peittoon ;)

    ReplyDelete
  3. Jokke, joo :-) On varmaan eka juttu muuten aika pitkään aikaan (jos päivätyökuvituksia ei oteta lukuun), että jäi valkoista näkyviin!

    ReplyDelete