Tuesday, March 30, 2010

Kaksijakoista neulontaa

Minussa on kaksi persoonaa: insinööri ja muotoilija. Molemmat harrastavat neulomista.

Insinööri halusi rukin, koska se on niin kiehtova tekninen vempain. Mielenkiintoisinta siinä on, että se on puhtaasti mekaaninen laite. Muotoilijaa haukottaa jo pelkkä ajatuskin rukin toimintalogiikan analysoimisesta. Muotoilija ymmärtää langan teon jonkinlaisena kiehtovana alkutuotantona, jossa on materiaali on kuin mystinen eläin, jota kiedotaan kuriin.

Insinööri haluaisi neuloa ohjeesta ja jotain selkeää ja käyttökelpoista. Muotoilija haluaa luoda aina ainutkertaista, viimeisen päälle harkittua, mutta jolla ei tarvitse olla mitenkään erityistä käyttöarvoa. Riittää, että lopputulos on vastaanottajan mielestä houkutteleva, parhaimmillaan jopa elämyksellinen.

Surkuhupaista on, että muotoilija tarvitsee insinööriä laskemaan silmukoita monimutkaiseen luonnokseensa ja insinööri tarvitsee muotoilijaa päättämään, minkä värinen raita tehdään seuraavaksi.


Sekä insinööri että muotoilija ovat neulebloggaajia. Insinöörin blogin nimi on Sukanvarsi. Muotoilijan blogin nimi on Kukkilintu. Insinööri kirjoittaa suomeksi, koska pystyy kirjoittamaan virheetöntä kieltä ainoastaan äidinkielellään. Muotoilija kirjoittaa englanniksi, koska olisi hullua elää vain Suomen blogistossa, kun läsnä on koko globaali maailma ja sen visiot.

Insinööri on tällä hetkellä tekemässä nuttuja Etiopiaan. Muotoilija aloittelee uutta tilaustyötä ja pyytää, että insinööri lopettaisi jo bloginsa päivittämisen ja auttaisi muutaman mitan tarkistamisessa ...

2 comments:

  1. Ihanasti kirjoitettu! Näin tämän mielessäni myös sarjakuvana:) Niin, yhteiselo yhden ja saman kallon sisällä on joskus hermoja koettelevaa:)

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Teen työssä sarjakuvia, vaikuttaisikohan se myös kerrontaan!

    ReplyDelete