Sunday, February 28, 2010

Sormikkaita sukkalangastaPuikolla on ollut jo tovin Lady Sunshine -sormikkaat. Voisikin mukaillen sanoa "Neulojan lapsella ei ole käsineitä". Talvipakkasissa lapaseni alkoivat kulua ja ensimmäisen reiän ilmestyttyä ryntäsin varastolleni ja vedin esiin korin, jossa on valmiiden neuleiden varastoni. Se on yleensä täynnä kaikenlaista upouutta, josta voi ottaa, jos oma tai muiden tarve yllättää. Mutta varasto ei tarjonnutkaan nyt apua, sillä siinä samassa muistin, että olin pakannut kasan sukkia ja lapasia hyväntekeväisyyteen joulun alla. Minulla oli siis vain yhdet nuhjuiset sormikkaat ja reikäiset lapaset.

Parsin lapaset ja muistin, että olin aloittanut sormikkaita juuri joulun jälkeen, kun ajattelin kerrankin neuloa jotain itselleni. Mutta perfektionistina olin tietysti valinnut monimutkaisen mallin ja ylellisen Wollmeise-langan ja sitten oli tullut taas muuta neulottavaa. Yksi sormikas on nyt kuitenkin valmis ja toisesta peukalo. Saa nähdä valmistuvatko ennen ensi syksyä! Ohut sukkalanka on muuten tosi hyvä lanka koiranulkoiluttajan käsineisiin, sillä se kestää todella hyvin talutushihnojen hankausta.

Sukkia ei ole tällä hetkellä yhtään puikoilla, mutta tavallisesti sukanneulontani aina kiihtyy kesään mennessä. Niin varmaan käy tänäkin vuonna, etenkin kun varastossa on mm. vielä pari Wollmeisea, muutama Mokkasukka ja aika monta itsevärjättyä sukkalankavyyhtiä.

No comments:

Post a Comment