Sunday, January 8, 2006

Kaikilla neulojilla ei ole kissaa

Jollekin voi tulla yllätyksenä: kaikilla neulojilla ei ole kissaa. Joillakin on koira. Minulla on kaksi beagleä, Toni ja Cosmo. Cosmo on vasta pentu, noin 9 kuukautta vanha, ja hyvin utelias luonteeltaan.

Jo ennen kuin Cosmo saapui meille löysin Neuletikki-lankakaupasta ihanaa ohutta lankaa nimeltään Regia Silk. Se on sukkalanka, jossa on 20 % silkkiä. Ja minulla oli kiva ohjekin, joka oli poimittu lempilehdestäni nimeltä Interweave Knits.


Niinpä neuloin kesän korvilla langasta ihanat unisukat ja tähteestä jatkoin vielä vauvantöppöset hyväntekeväisyyteen. Kokemuksesta voin kertoa, että Regia Silk sopii hyvin atooppisellekin iholle.

Sitten tuli Cosmo ja alkoi tapahtua.
Eräänä aamuna toinen sukka oli siirtynyt yöpöydän päältä olohuoneen lattialle ja sen kantapäätä oli ensin maisteltu. Se oli todettu hyvänmakuiseksi ja sitten se oli syöty.


Tällaista ei varmaankaan tapahdu kissaperheessä. Ainakin Kamut-sarjakuvassa kissat vaalivat pieniä vaaleanpunaisia sukkiaan aarteinaan.

Koska tätä aarretta ei oltu kuitenkaan syöty kokonaan ja koska toinen sukka oli vielä ihan ehjä, päätin yrittää korjata reiän.

Pesin sukat ensin käsin. Lanka kesti hyvin käsinpesun. Konepesua en ole vielä kokeillut.


Korjasin sukan osaksi neulomalla ja osaksi parsimalla. Onneksi pitsineule ei ollut maistunut yhtä hyvältä kuin sileä neule.

Ei tullut ihan yhtä hienoa kuin alkuperäinen, mutta kyllä tätä voi taas käyttää.

Jälkikirjoitus: Tätä blogimerkintää laatiessani sukka katosi jälleen. Se löytyi Cosmon hampaista. Cosmo oli varmuuden vuoksi halunnut maistaa vielä pitsiäkin. Nyt on reikä varren pitsiresorissa. Täytyy mennä sitä paikkaamaan.

2 comments:

  1. beaglet on ihania,jos ottaisin koiran se olis beagle (pentuna kotona oli beagleja), ne on niin ihanan näkösiä kun ovat loukkaantuneet jostain. ja se ulvonta. toivottavasti ei päätä syöda sitä toistakin sukkaa.

    ReplyDelete
  2. Minulla on ollut beaglejä jo yli kymmenen vuotta ja rotu sopii minulle. Lempeitä ja rauhallisia koiria erityisesti aikuistuessaan ja sopivan kokoisia kaupunkioloihin. Sellaisia peruskoiria, jotka eivät valita turhasta ja joiden kanssa voi harrastaa kaikenlaista. Olen vuosien varrella harrastanut näyttelyitä, agilityä, tokoa, jänismetsästystä, kaikenlaista vapaamuotoista jäljestämistä yms. Hyvää vastapainoa neulomiselle!

    ReplyDelete