Sunday, January 15, 2006

Interweave Knits -lehden sukkamalleista

Olen ihastunut Interweave Knits -lehden tapaan julkaista sukkamalli joka numerossa. Olen myös ihastunut lehden sukkamalleihin. Ne ovat useimmiten erilaisia pitsi- tai pintaneulemalleja, jotka on kirjoitettu ohuille sukkalangoille ja jotka istuvat tiiviisti jalkaan.

Violetin sävyiset sukat ovat Interweave Knits -lehden numerosta Spring 2004 ja nimeltään Waving Lace Socks. Neuloin sukat sukkalankojen aatelista, Lorna's Laces -sukkalangasta. langan tilasin lempilankakaupastani GetKnitted.com:ista. Knitcast-podcastissa nro 9 haastateltiin lankakaupan omistajaa ja hän kertoi, että Lorna's Laces -langat menevät kaupaksi sitä mukaa kuin niitä tilataan. En ihmettele! Suosittelen kokeilemaan!

Vihreät sukat ovat juuri valmistuneet ja mallina on Interweave Knits -lehden Fall 2005 -numeron Rib and Cable Socks. Malli on 1900-luvun vaihteesta ja Nancy Bushin modernisoima.

Lankana on Opalin käsinvärjätty sukkalanka, jonka olen tilannut aikoinaan Saksasta, Martina's Bastel- und Hobbykiste -kaupasta. Langan kuviointi on vähän liian voimakas malliin, mutta kun sukka on jalassa, palmikkokuviot erottuvat paremmin.

8. tammikuuta olevassa merkinnässä on kuvassa Interweave Knits -lehden Summer 2005 -numeron Go With the Flow -sukat.

Vaikka kaikissa näissä sukissa on pintakuvioita, näiden neulominen onnistui hyvin työmatkoilla. Pidän sukkamalleista, joiden kuviot pystyy oppimaan ulkoa.

3 comments:

 1. Hei! Haastan sinut meemiin, 5 omituista tapaasi. Oma listani löytyy Tilkkutäkin alta. ;)

  ReplyDelete
 2. Et sitten syytä mua, jos satut hurahtamaan:

  kokeilepa lankojen värjäämistä itse (ellet ole sitä vielä tehnyt). Kivaa ja palkitsevaa touhua - ja taatusti uniikkia lankaa!

  ReplyDelete
 3. Värjäys - tästä olenkin innostunut vastikään ja jos kaikki menee hyvin, niin kesään mennessä blogista löytyy itse värjätyistä langoista neulotut sukat!

  ReplyDelete