Sunday, August 12, 2012

Käsintehtyjä kokoelmia

Olen järjestyksen ystävä. Myös taide- ja askartelutarvikkeet on minulla hyvässä järjestyksessä. Pidän lokeroista ja pinoista ja siitä, että kaikki on omalla paikallaan. Tämä sateinen kesä on ollut hyvää aikaa järjestelyyn!


Kun selasin valokuvia viimeiseltä parilta kuukaudelta, näen suuressa osassa ruutuja ja rivejä. Jopa itsetehdyissä korteissa on elementit tiukassa järjestyksessä. Toinen asia, joka hallitsee, ovat kokoelmat. Ne ovat useimmiten tehty itse. Olen kasvattanut kukat siemenistä, poiminut itse marjat ja perunat omasta puutarhasta, värjännyt langan ja karstannut villan... Kesäkuvat muistuttavat kodimme järjestyksessä olevia hyllyjä!

Aikoinaan yritin epätoivoisesti välttää ruudukoita sommittelun lähtökohtana. Onhan vapaa ja elävä viiva todiste luovasta hengestä. En halunnut piirrellä mitään suoria viivoja ja neliöitä muistuttavaa.

Nyt kun olen löytänyt ainakin osan etsimästäni vapaasta ilmaisusta, annan itselleni luvan laittaa pikkuympyrät tasavälein riviin. Se on vähän niin kuin neulomisen kanssa. Yritin aina neuloa monimutkaisimpia malleja. Sitten kun on neulonut kymmeniä vuosia, alkaakin nauttia nimenomaan yksinkertaisista malleista. Joskus ihan laiskuuden vuoksi, mutta useimmiten siksi, että pystyy tekemään vähästä paljon.

Viimeinen kuva on yksinkertainen kauluri, jonka neuloin kesällä. Aloitin kehräämällä langan karstatusta topsista. Sitten värjäsin langan. Lopuksi valitsin yksinkertaisen mallin ja neuloin kaulurin. Se ei ole mikään maailman nerokkain neule, mutta sillä on aivan oma tarinansa toisin kuin kaupasta valmiina ostetuilla.

No comments:

Post a Comment