Friday, June 24, 2011

Paluu runsaaseen ja värikkääseen

Tässä viimeinen harjoitustyö Composition for Collage-kurssille. Se on kollaasi, joka rakentuu pitkälle yhden varsin pienen kuvan varaan. Väreistä taisi tulla vähän yliampuvia, mutta musta-valkoisten tekeleiden jälkeen en voinut vastustaa kiusausta.

Tässä kollaasissa on paljon yksityiskohtia, vähän liikaakin. Se kuvastaa hyvin sitä, mitä pään sisällä liikkuu tällä hetkellä. Idea toisensa jälkeen. Seuraavaksi aion tehdä jotain graafista. Kuten tämä sininen piirtelytyö, jonka palasia tunnistat ehkä yläpuolen kollaasista.

Tämä on vanha tausta, jonka värejä olen muuttanut kuvankäsittelyohjelmalla. Jotenkin Marimekon oloinen, suomalainen. Tarkoitus ei kyllä ollut matkia mitään. En usko kauheasti matkimiseen, alan vaan leikkiä kynillä ja väreillä ja lopputulos on aina hauska yllätys.

Ennen muotoiluopintoja kyseenalaistin aina kaiken, mitä piirtelin. Ja ajattelin, että opinnot tekevät minusta vielä tarkemman. Mutta nykyään työskentelen itseasiassa intuitiivisemmin ja vapaammin. Ja erityisesti viime aikoina olen alkanut unohtaa sisäisen kritiikin yhä useammin. Elämä on niin monimuotoista ja siinä on tilaa monenlaiselle tyylille. Miksei siis piirtelisi sellaisia juttuja, jotka syntyy luonnostaan, ja nauttisi itse tekemisestä!

Vielä kurssista: Sen rakenne oli tosi selkeä, joka viikko aiheena oli erilainen sommittelukonsepti. Erityisen poikkeuksellista oli, että opettaja, Claudine Hellmuth, kommentoi jokaista kurssigalleriaan ladattua työtä. Kommenttien lukeminen oli hyvin opettavaista. Olen tyytyväinen kurssiin.

2 comments:

  1. olen kyllä seurannut jälleen monia inspiroivia ja kauniita postauksiasi, vaikka harvoin tulee kommenttia jätettyäkään.

    blogissani on sinulle jotain :)

    ReplyDelete