Monday, May 2, 2011

Leiskoja undulaateista ja juttua tyylistä

Minulla on ollut undulaatteja lemmikkinä jo lähes 20 vuotta. Skräppäystä olen harrastanut vasta noin puolitoista vuotta, mutta tietenkin albumeihin on kertynyt myös undulaattikuvia. Tässä tähän mennessä syntyneet leiskat undulaateista, nyt kun niitä katsoo rivissä, näkee ehkäpä pienen muutoksen tapahtuneen skräppäystyylissä.


Tämä on viimeisin leiskani se on tehty LOAD-skräppäyshaasteeseen. Siinä skräpätään joka päivä yksi sivu kuukauden ajan. Ensimmäisenä tehtävänä oli tehdä ihan perusleiska, jossa on kuva, otsikko ja tarinaa käyttäen lähinnä koristepapereita.

No, mun tyylini ei ole kauhean yksinkertainen. Aikeissani oli ihan oikeasti aluksi tehdä jotain simppeliä, mutta mopo karkasi taas käsistä, kun pääsin vauhtiin. Lopputulos on minusta kuitenkin ihan ok ja oikeastaan ihmettelenkin, miksi piirroksia käytetään niin vähän skräppäyksessä. Ainakin itse aion jatkossa piirrellä enemmän leiskoihini.


Tämä ja seuraava ovat uusimmista linnuistani. Ne ovat kuvissa vielä nuoria ja olenkin käyttänyt aika hempeitä sävyjä näissä. Olen pikkuruisten yksityiskohtien ja koristeiden suuri fani ja näissä leiskoissa pikkuruisia juttuja onkin enemmän kuin tarpeen!


Viimeinen leiska on ensimmäisestä undulaatistani. Tein se, kun osallistuin Amy Sorensenin Textuality-kurssille. Siinä keskityttiin tarinointiin ja olikin kiva kirjoittaa ensimmäisen undulaattini taustalla oleva tarina yksityiskohtineen muistiin.Tyylistä puhutaan paljon skräppäysharrastuksessa. On jopa skräppäyskursseja siitä, kuinka oma tyyli kehitetään. Itse toimin niin, että kun näen jotain josta pidän, analysoin miksi. Vaikka kohteet olisivat näennäisesti erilaisia keskenään, niistä löytyy useimmiten samanlaisia elementtejä. Kun toistan niitä omassa tekemisissäni, nautin sekä tekemisestä, että lopputuloksista.

Hassu juttu on, että mitä enemmän oppii omasta tyylistään, sen helpommin sitä voi venyttää. Ja ajan myötä myös muun tyylisten juttujen tekeminen on helpompaa, kun tulee tietoisemmaksi siitä, mistä tyyli oikeastaan koostuu. Olen alkanut ylläpitää tyylistäni kuvakokoelmaa Pinterest-palvelussa. Se on yksi tapa kehittää tyylitajua. Jos sinulla on vinkkejä tyylin rakentamiseen, kerro siitä kommenteissa!

4 comments:

  1. Aivan upeita sivuja!! Rakastuin näiden väreihin ja runsauteen! Ekan piirtelyt näyttävät kyllä todella upeilta. Kyllä sitä itsekin huomaa oman tyylin muuttuneen aikojen kuluessa, tai sitten toisinaan tekee vaan mieli tehdä tietyntyylisiä sivuja. Yleensä vaan teen, sen kummemmin tyyliä miettimättä, sen tyylistä mitä sen hetkellä tekee mieli tehdä, aika usein kuitenkin itselle on tärkeintä se tekeminen, ei välttämättä lopputulos. Ideoita kyllä tulee merkittyä luonnosvihkoseen ylös, ehkä sekin kehittää tyyliä myös :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos, Anski! Luonnosvihkonen on hyvä idea ja kehittää tyyliä varmasti!

    ReplyDelete
  3. Kauniita sivuja kaikki! Englantilainen herrasmies on väreiltään aivan upea ja ensimmäisessä on loistavaa piirtelyä. Tyylin kuuluukin minusta muuttua, sehän on kai sitä kehittymistä :)

    ReplyDelete