Thursday, December 23, 2010

Hyvää joulua!

Joka vuosi suunnittelen valmistautuvani kunnolla jouluun, mutta harvoin siinä onnistun. Tänä vuonna sellaisia odotuksia ei juurikaan ollut, koska joulun tienoilla tapahtuva muutto veisi energiaa jouluvalmisteluilta. Yllättäen ehdinkin tehdä kaikenlaista, sillä aloitin ajoissa.

Tässä on erään minialbumin kansi. Tein minialbumeita lahjaksi ja minusta ne ovat ihania ja henkilökohtaisia lahjoja muistorikkaine kuvineen. Tämä albumi on siskolleni ja siinä on piparkakkutalo, jonka teimme lapsena yhdessä. Vanhat 70-luvun kuvat alkavat olla haalistuneita, mutta skannaus ja Photoshop-käsittely tekee niille ihmeitä.

Muistorikkaita kuvia on tarkoitus ottaa myös tänä jouluna tulevia skräppäysprojekteja varten. Toivon blogini lukijoille hyvää joulua ja luomisen iloa vaikka juuri joulukuvia ottamalla!

Monday, December 13, 2010

Leikkii decojen kanssaTässä pari deco-sivua, jotka olen tehnyt viime aikoina. Decot ovat käsintehtyjä vihkosia, jotka kiertävät henkilöltä toiselle. Jokainen koristelee yhden sivun ja kun deco on täysi, se lähetetään henkilölle, joka on merkitty sen vastaanottajaksi. Ajattele, että pöydälläsi on kymmeniä, jopa satoja decoja odottamassa koristelua! Hullua, eikö?!

Melko hullua, turhaa ja tarkoituksetonta, mutta rakastan silti decojen tekemistä! Milloin ikinä olisin muuten tehnyt kollaasin vanhanajan laivamatkasta tai ihmeellisestä luonnonilmiöstä? Decoja tehdessä mielikuvitus venyy ja oma tyyli kehittyy. On mielenkiintoista nähdä, mitä aikaisempien sivujen tekijät ovat loihtineet decon aiheesta.

Decojen swappailijat pitävät decojen parissa vietetystä yksinäisyydestä, mutta ovat myös toisaalta yhteisöllisiä ihmisiä, sillä decojen swappailu muodostaa verkostoja. Minulle decot ovat tapa leikkiä vielä aikuisenakin. Decoja koristellessa olen mielikuvitusmaailmassa, jossa kaikki on mahdollista. Todella rentouttavaa!

Monday, December 6, 2010

Blogiarvonnan voittajat ja tusseista

Arvoin satunnaislukugeneraattoria avuksi käyttäen blogiarvonnan voittajat. Koska kommentteja tuli mukavasti, päätin jakaa korttipaketin 2 henkilön sijaan 3:lle. Voittajat ovat:
2) Kata
3) 710 East Myrtle Avenue
Voittajat, lähettäkää postiosoitteenne sähköpostiini pionijaparakiitti(at)kolumbus.fi!

Oli ihanaa lukea kommenttejanne, ne olivat niin kannustavia! Tarinoita töiden taustalla pyrin tuomaan entistä enemmän jatkossa, myös ohjeiden määrää yritän lisätä. Pussukoita ja sukkia syntyy, kunhan muuttokiireet on ohi.

Salla kysyi kommentissaan, mitä tusseja käytän. Käytän pääasiassa Copic Marker -tusseja ja Faber-Castellin PITT artist pen -tusseja. Moni korttiaskartelija käyttää Copic Ciao -tusseja, joissa on sivellinkärki. Minä totuin muotoilukoulutuksessa noihin Copic Markereihin, joista käytän pääasiassa leveää lattakärkeä. Tottumattomalle Ciao:t on helpommat. PITT-kynissä on sivellinkärki ja niissä on miellyttävä ja tarttuva väri. PITT-kyniin tutustuin Traci Bautistan Creative Doodles -kurssilla. Ne ovat minusta erityisen hyvät kirjoittamaan pinnoille, joissa on jo kaikenlaisia värikerroksia. PITT-kyniä saa Suomesta ainakin Akateemisesta Kirjakaupasta.

Leimasinkuviin mielestäni parhaiten sopivat Copic-tussit, koska niissä on hurjasti värisävyjä ja värejä voi sekoittaa keskenään päällekkäisillä värikerroksilla. Copic Ciao on helpoin värittää, mutta Copic Markereissa on kaikista laajin värivalikoima. Kollaaseissa taas paras tussi on PITT.