Thursday, September 10, 2009

Ensimmäinen sadonkorjuu


Tässä Sukkasadon aikana ensimmäiset neulomani sukat. Perusohje on Kristelin, mutta varren kirjoneulekuvioon olen soveltanut Kaffe Fassetin kirjoneulemallikirjasta poimimaa kuviota. Ajattelinkin, että voisin neuloa Sukkasadon sukat Kaffe Fasset -teemalla, joskin reilusti yksinkertaistaen, jottei kaikki aika menisi kuvioiden asetteluun ja toteutukseen.

Näiden sukkien lankana on jonakin vuonna Wanhan Sataman käsityömessuilta ostamani käsinvärjätty lanka, joka pohjimmiltaan on ehkä Novita Nallea. Inhoan Nalle-langan synkän tasaista karheutta ja tämä oli hirveän karkeaa neuloa, joten aavstukseni lienee oikea. Väri on minusta kuitenkin langassa tosi kiva, väri vaihtelee reilusti, mutta harmonisesti. Kirjoneulekuviot ja resorin olen neulonut Sisulla. Se ei myöskään ole lempilankaani, jotenkin liian löysäkierteistä, varastosta löytyi kuitenkin tästäkin sopivia värejä.

Seuraavana työn alla on aikuisten sukat ohuesta sukkalangasta. Niissä menee varmaan tovi, kun muitakin neuleprojekteja on meneillään. Olen tosin huomannut, että monet sukat valmistuvat helposti vähän kuin vahingossa, kun kuljetan neuletta laukussani ja neuloskelen junassa ja työmatkoilla. Kuuntelin CraftyPod-podcastia vastikään ja siellä haastateltavana ollut kirjontaharrastaja piti neuleita huonona matkaprojektina. Minusta taas pienikokoinen neule on huomattavasti helpompi ottaa mukaan matkalle kuin joku ristipistotyö!

2 comments:

  1. Kauniit sukat!
    Lanka on aivan upeaa. Harmi, jos on inhottavan tuntuista. Huomasin tuon saman karkeuden SeiskaVeikassa, kun en ole sitä pitkiin aikoihin neulonut. Taidan pitäytyä muissa merkeissä.

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Joo, langan värit on hienot, olin ostaessa ihan värien lumoissa, enkä arvannut arvioida muuten laatua. Voisi yrittää itse värjätä jotain samankaltaista.

    ReplyDelete