Wednesday, August 26, 2009

Sukkakirjoja, kuulumisia


Nämä sukat on neulottu Lorna's Laces Shepherd Socks -sukkalangasta. Se on yksi sukkalankojen suosikeistani. Siitä tulee tiivis ja pehmeä pinta ja lanka kestää hyvin myös kulutusta. En tiedä oliko toinen vyyhti virheellinen, sillä se ei raidoittunut varressa normaalisti.

En ole ollut kauhean tarkka siitä, että päätyisin keskenään samannäköisiin kuviosukkiin, joten asia ei vaivaa. Tästä syntyy kuitenkin hyvä aasinsilta juuri hankkimaani sukkakirjaan: Knitting Socks with Handpainted Yarn. Siinä käydään läpi erilaiset moniväristen lankojen sävytyypit ja tarjotaan ohjeita, joissa eri tyyppiset langat ovat edukseen. Osa ohjeista on helppoja, osa haastavampia. Kuvat ovat selkeitä ja on kiva katsella erilaisia monivärilangoista tehtyjä sukkia.

Neulomani sukat eivät ole kuitenkaan tuon kirjan mallista, vaan WendyKnitsin Socks From The Toe Up -kirjasta, josta nämä ovat jo kolmannet neulomani sukat. Olen lyhyessä ajassa tykästynyt kärjestä aloitettaviin ja kirjalla on ollut käyttöä. Jos vertaa tätä edelliseen kirjaan, mallit ovat kuitenkin varsin peruskauraa. Knitting Socks with Handpainted Yarn -kirjan malleissa on enemmän kokonaisvaltaista suunnittelua ja jujua. Väliin minua kyllästyttää neulesuunnittelussa "tässä on perusmuoto ja tähän sitten joku pintaneule"-ajattelu.

Tulinpa hankkineeksi myös klassikon kirjahyllyni sukkaosastolle: Nancy Bushin Folk Socks. Ihana kirja. Olen niin folk! Ainoa, mikä näissä Nancy Bushin kirjoissa harmittaa, on se, että voi miksi pitää amerikkalaisen matkustaa Viroon, Suomeen, Latviaan jne ja laatia nuo ohjeet. Emmekö itse osaa markkinoida hienoa neuleperinnettämme? Virolaiset ovat ainakin alkaneet oppia, oletteko nähneet upeaa uutta pitsikirjaa Haapsalu Sall?!

Kävin työmatkalla Virossa viikko sitten. Mukaan tarttui yli puolitoista kiloa viron villaa. Kirjoneuleisiin!

Ja muuta: Olen hoitanut koulun päättymistä seuranneita vieroitusoireita tilaamalla rukin! Se ei ole vielä saapunut, joten odottelemisiin!

3 comments:

  1. Kiitos kirjavinkeistä. Tuon Folk Socksin sain hetimiten tilattua omasta kirjastokimpastani. Muiden saantia pitääkin tutkailla hieman enemmän. Kivoja sukkia täällä, tulen toistekin :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentistasi, Mustikka! Folk Socksiin et pety varmasti. Tervetuloa uudelleenkin!

    ReplyDelete