Sunday, June 14, 2009

Murrettuja sävyjä


Aloitin nämä sukat kevään kiireissä. Ihana mokkasukkalanka oli vain pakko saada lopultakin puikoille. Mallina on Nancy Bushin Canal du Midi. Se on kirjasta Knitting on the Road, josta olen neulonut tosi monet sukat.

Mallineule oli hieman ärsyttävä, koska vaikka sen oppi ulkoa, piti olla koko ajan aika skarppina kuitenkin. Mutta lopputulos on kyllä palkitseva, tykkään kovasti!

Työn alla on vielä samaan aikaan aloitetut sukat toisesta mokkasukkalangasta. Sitten pääsenkin kärjestä aloitettavia kokeilemaan. Socks from the Toe Up -kirja nimittäin saapui. Minusta siinä on kivoja, tekeilemättömiä malleja ja aivan ihanat kuvat: selkeät, mutta samalla myös tunnelmalliset. Oikein sopiva kirja sukkakirjastooni.

Canal du Midi -sukkien lisäksi olen muutenkin pakertanut ruskean ja vihreän kukertavissa väreissä. Sain valmiiksi pienen laukun, jonka aloitin jo joskus vuodenvaihteessa. Tämä on omaa suunnittelua ja inspiraationa on Arabian vanhat astiat.

Vaikka juuri käyty koulu on opettanut pukeutumaan myös mustaan, olen väri-ihminen. Värien valinta ja sovittelu toisiinsa on kiehtovaa. Enemmän kuin koulun värikurssilla, olen oppinut väreistä tilkkutöitä harrastaessani. Tilkkutöissä on todella haastavaa löytää rajatusta määrästä erilaisen kirjavia kankaita toimivat kontrastit ja toisiinsa sulautuvat sävyt. Siihen verrattuna lankojen värien yhteensovittaminen on helpompaa.

Värikästä kesäkuuta!

No comments:

Post a Comment