Sunday, September 14, 2008

Nancy Bush ja design

Omenasatoa kerätessä on pakko tunnustaa: enää ei tule toivomaani hellekautta, kesä on ohi ja syksyn kylmät alkaneet.

Onneksi kesällä tuli ahkeroitua lämpimät sukat syksyä varten! Ne ovat Nancy Bushin Conwy-sukat, melkein jo klassikkomalli, jota en ole tullut ennen neuloneeksi. Lankana on ihana Villa Mokan värjäämä sukkalanka, värinä ukkonen.

Sukat istuvat jalkaan ihanasti. Ovat juuri sopivan ohuet ja mukavan lämpimät.

Poikkesin vähän ohjeesta, neuloin kantapään jälkeen terän 66 silmukalla, eli vähän enemmällä kuin ohjeessa. Täytyy olla pieni jalka, jotta vähemmällä saisi mukavat sukat, kun lanka on ohutta. Minun kenkänumeroni on noin 38 ja silmukoiden lisäys oli tarpeen.

Pidän Nancy Bushin malleista Conwy-sukkien lisäksi muutenkin ja hankintalistallani onkin hänen myöhemmin syksyllä ilmestyvä kirjansa: Knitted Lace of Estonia: Techniques, Patterns, and Traditions.

Luulisi muuten, että yli vuoden opiskelu teollisen muotoilun parissa olisi tehnyt tehtävänsä ja tämä folk-neuleiden ihailu olisi vaihtunut vähän modernimpaan design-harrastukseen. Päinvastoin! Monesti nykydesign tuntuu vain silkalta materian ja energiavarojen tuhlaukselta.

Olen innostunut kierrätysmateriaaleista ja monenlaisista tyyleistä. Uskon, että kaikissa ihmissä on luovuutta ja on hyvä asia käyttää sitä. Itsekriittisyys on hyväksi, mutta sallivuus vielä paremmaksi.

Voi vain todeta, että koulutus avartaa mieltä vaikka se avartuisikin ennalta odottamattomaan suuntaan.

3 comments:

 1. Kauniit sukat! Totista totta turiset muotoilusta! ;) Allekirjoitan kannanottosi.

  ReplyDelete
 2. Junasukka, jota eilen neuloin, löytyy täältä http://www.taitoep.net
  /site?node_id=309

  ReplyDelete
 3. Matleena, kiitos mukavista kommenteista ja Auralle kiitokset junasukkalinkistä!

  ReplyDelete