Saturday, March 29, 2008

Farkkua villasukassa

Ei ne materiaalit, vaan niiden yhdistelmät! Teen nykyään aika paljon töitä, joihin yhdistelen erilaisia materiaaleja: kankaita, papereja, helmiä, kirjontaa ja muovailumassaa. Yritän tuoda tästä vaikutteita myös neuletöihini.

Yksi idea tuli, kun kävin Kulttuurien museossa Rajantakaista Karjalaa -näyttelyssä. On kiinnostavaa tutkia vanhoja käsitöitä. Nyt ihastuin neulottuihin sukkiin, jotka oli vahvistettu kankailla. Kangasta oli sekä kantapäässä että päkiöiden kohdalla.

Innostuin neulomaan pikkusukat, joihin sovelsin ideaa. Ompelin ohutta farkkukangasta kantapäiden takaosaan. Tein tarkoituksella sukista keskenään hieman erilaiset. Vanhoissa neulontatöissä monesti materiaalien käyttö ohittaa symmetrian. Kaikki materiaali pyritään hyödyntämään.

Näihin pikkusukkiin on käytetty langanloppuja. Päälankana on Artyarns Handpainted merino, joka muodostaa omat kuvionsa, lisäksi on kirjoneulontaa valkoisella Jo Sharpin villalangalla. Varren suu on virkattu ja siinä on pätkä virolaista farkunsinistä villaa.

Seuraavat sukat on jo puikoilla: elämäni ensimmäiset Jaywalkerit, niistä lisää myöhemmin.

1 comment: