Friday, April 6, 2012

Puuta paperille

Mieheni on innostunut puutöistä ja hän näyttää usein juttuja, joista minäkin inspiroidun. Kuten tämän lippaan. Minun oli heti saatava samanlainen. Tekisin sen paperista! Kaiverruksethan voi tehdä kynälläkin!

Tällainen siitä tuli!

Aloitin työn miettimällä, millainen puu on materiaalina. Se on hyvin kerroksellinen ja puutyössä sen eri kerrokset tulevat esiin. Aloitin maalaamalla erilaisella musteilla taustapaperin. Valitsin väreiksi erisävyisiä oransseja. Sitten menin tietokoneelle ja etsin yhden piirrustuksistani ja tein siitä mustavalkoisen. Tulostin sen sitten läpinäkyvälle kalvolle. Piirros oli jo tulostettaessa varsin täynnä kaikkea, niin kuin nyt yleensä työni on, mutta ei se tietenkään riittänyt. Lisäsin vähän sitä sun tätä piirtelyä vielä tussilla kalvolle. Kun asetin kalvon taustapaperin päälle, tulos alkoi jo muistuttaa puuta.


En ollut kuitenkaan vielä lähellekään valmis. Skannasin taustan ja sen päällä olevan kalvon tietokoneelle. Käsittelin kuvan niin, että näytti siltä kuin musta piirtely olisi imeytynyt syvemmälle oranssiin. Sitten tulostin taas homman paperille, jonka päälle piirtelin valkoisella kynällä "kaiverrukset". Skannasin taas ja leikkasin palasen ääriviivoistaan Photoshopilla. Sitten tein ensimmäisen vaiheen skannauksesta taustan. Ja säädin vähän sieltä ja täältä ennen kuin olin tyytyväinen!

Amerikkalainen taiteilija Georgia O'Keeffe on sanonut: "Oman henkilökohtaisen maailmansa luominen vaatii rohkeutta teki sen mitä tahansa taitoja hyväksikäyttäen." (To create one's own world, in any of the arts, takes courage.) En tiedä rohkeudesta, mutta minulle parasta mitä taiteella voi saavuttaa on juuri tuo: voin luoda oman maailmani!

2 comments:

  1. Viime yönä yritin kännykällä kommentoida tähän mutta ei onnistunut... innostuin nääs. Olen se n tuhannen kertaa miettinyt kuvantekemisen vaiheita ja "aidon" kuvan "laatua" ja kaikkea sitä turhaa painolastia joka pistää kuvittelemaan että todellinen taide syntyy kynällä ja paperilla suvereenisti Suurelta Hengeltä. Mieluiten vielä pitkän koulutuksen jälkeen. Tästä varmaan arvaatkin etten ole itse päässyt luovuuteni rajoja koskaan kokeilemaan täysillä, pyristelen vielä arkiverkossa ja vain toivon että jonain päivänä otan kaiken osaamani käyttöön :9 Tämä oli siis minulle ihana ja tärkeä postaus. Ja niin on upea rasiakin - ja sinun taiteestasi olen lumoutunut!

    ReplyDelete
  2. Maahiska, kiitos kivasta kommentista! Itse ajattelen, että liikun taiteen, designin ja käsityön rajoilla yhdistäen niitä kaikkia. Oman tyylin ja tien löytäminen vie aina aikaa. Minua koulutus on auttanut, mutta eniten auttaa varmaan se, että tekee hyvin erilaisia projekteja, joiden kiehtovia puolia yhdistämällä voi sitten keksiä oman juttunsa.

    ReplyDelete