Wednesday, November 9, 2011

Kuinka selvisin skräppäysmaratonista

Osallistuin syyskuussa skräppäysmaratoniin, jonka järjesti Big Picture Classes, vetäjänä oli Lain Ehmann. Maratoni kesti 26 päivää, jonka aikana piti skräpätä 26 leiskaa.

Maratoni stattui vähän pahaan aikaan, koska olin kiireinen askartelutarvikemarkkinoiden kanssa. Aloitinkin sitten 14 päivää muita myöhemmin kuitenkin päättäväisenä siitä, että tekisin nuo 26 leiskaa. Kokemusta rikkaampana voin suositella, että jos ikinä osallistut vastaavan kaltaiseen haasteeseen, niin aloita ennemmin muita aikaisemmin kuin myöhemmin! Minun piti tehdä nimittäin yhden leiskan sijaan 2-3 leiskaa päivässä. Aika mahdottoman kuuloinen tehtävä kaltaiselleni, jolla on päivätyö ja joka yleensä käyttää yhden lesikan skräppäämiseen neljästä kuuteen tuntia!

Mutta tein sen! Selvitin 26 leiskaa 12 päivässä! Millä keinoin selvisin?

1) Skräppäsin diginä. Skräppäsin 23 digileiskaa ja vain 3 paperilla. Digiskräppäys on nopeampaa, vaikka hieroisi yksityiskohtia!

2) Kuvien löytäminen oli nopeaa. Valokuvan ovat varsin hyvässä järjestyksessä. Annan niille tähtiä Stacy Julianin menetelmän mukaan: 3 tähteä sellaisille, jotka haluan skräpätä, ja 2 sellaisille, jotka mahdollisesti myös skräppään. Liitän myös avainsanoja kuviin ja käytän iPhoton älykansioita (tietyn automaattisäännön perusteella kuvia ryhmitteleviä).

3) Tein osan pienikokoisempina. Viisi leiskoista oli 8 x 8 tuuman kokoisia. Yleensä skräppään 12 x 12 tuuman koossa. Kehitin 8 x 8 -kokoon uuden konseptin. Siinä sivulla on vain yksi kuva, joka on otettu samana päivänä kuin sivu on skräpätty. Teemana on aina "Tänään" ja kirjoitan leiskaan sekalaisia juttuja, jotka liittyvät kyseiseen päivään. Tällä konseptilla on tosi helppoa tehdä sivuja ja se sopii hyvin arkeeni. Voin ottaa kännykällä summittaisen kuvan ja skräpätä sivun nopeasti koneella. Olen tehnyt näitä leiskoja lukuisia myös maratonin jälkeen ja tämä onkin paras juttu, jonka keksin maratonin aikana.

Tässä vielä pari maratonin aikana syntynyttä leiskaa, joista tykkään erityisesti.

Olen huono laittamaan ruokaa, mutta koska kaikki(!) skräppääjät tuntuvat pitävän muffinsseista ja koska muffinssiteemaa on paljon myös skräppäysmateriaaleissa, tein minäkin sitten erän muffinsseja! Ja kävin pihamaan kirsikkapuusta kirsikat koristeeksi! Digielementit ovat Mary Pop'in kitistä I heart Sweets.

Viimeisen päivän ohjeena oli rikkoa sääntöjä ja irroitella. Päätin tehdä leiskan, jossa käytän vain itse tehtyjä elementtejä. Tässä on muutama valokuva, vähän piirtelyä ja runo, jonka olen kirjoittanut useita vuosia sitten. Sivu syntyi helposti, kun tiesi olevansa jo kalkkiviivoilla!

No comments:

Post a Comment