Wednesday, October 14, 2009

Terveisiä huovutuskurssilta

Olin viime viikonloppuna työkavereiden kanssa huovutuskurssilla Röykkälän luomutilalla Joutsassa Keski-Suomessa. Kurssi oli meille viidelle räätälöity ja yövyimme tilavassa Kielo-lomamökissä (tai sanoisinko talossa). Arvatkaapa oliko kivaa!


Kaikki oli kohdallaan kurssilla: ope, ympäristö lampaineen, langat, villat, majoitus ... Olimme ihan innostuksesta haljeta vielä kotimatkallakin.

Huovuttaminen oli tosi hauskaa ja kurssilla opeteltiin erilaisia tekniikoita. Tulen varmasti huovuttamaan jatkossakin, muutenkin kuin vain neulottua ja pesukoneessa. Laitan töistä kuvia Kukkilintu-blogiini, mutta laitan tänne kuvia vielä Röykkälän pirtin myyntitilasta. Villaa on kovasti myynnissä ja kaiken kaikkiaan lammasta monessa muodossa. Arvatkaa tuliko ostettua mm. norjalaista rygjalampaan villaa ja villalankaa!

Erikoisuutena mainittakoon, että märkätyöt tehtiin lampolan yhteydessä olevassa huoneessa, josta oli ikkunat lampaiden puolelle. Siis, huovutat villaa, joka on tuotettu tilan lampaista ja katselet samalla niiden käyskentelyä. Minulle se oli todellista elämysmatkailua ja aivan mahtava muisto pitkäksi aikaa.

Sain näytteitä langoista mukaan, joita tuon Sellon neulontatapaamiseen.

5 comments:

 1. I had no idea you have a different blog for your socks. You've knit some gorgeous socks!

  ReplyDelete
 2. Onpa tutun näköisiä kuvia! Oltiin KipAkoiden kanssa (Jkylän neulojat) tuolla keväällä.

  ReplyDelete
 3. Ihastuttavia kuvia, varmasti mieleenpainuva kokemus!

  Yritin löytää sähköpostiosoitettasi, mutta tuloksetta. Laitatko mulle vaikka meiliä osoitteeseen lankatarinoita@gmail.com, niin turisen opinnoistani tarkemmin, tuonne blogiin en arkana ihmisenä arvaa ihan julkisesti laittaa :)

  ReplyDelete
 4. Röykkälän tilan kurssi ja majoitus oli kyllä ihan huippua (minäkin siellä Kipakoiden reissulla mukana). Olispa siellä vielä suomenlampaita tai kainuunharmaksia, niin se olis taivas :)

  ReplyDelete
 5. Thank you all! Kiitos kaikille kommentoijille!

  Jyväskylän neulojat vaikuttaa tosi aktiiviselle poppoolle, julkaisitte hienon kalenterinkin!

  ReplyDelete