Wednesday, October 3, 2007

Raitoja ja uusi sukkakirja

Opalin raitalankojen 100 g:n kerät ovat yllättävän riittoisia. Edellisistä neulomistani sukista jäi jäljelle lankaa runsaasti ja sain siitä vielä reilut koristeraidat näihin lasten sukkiin. Jotenkin raitalanka näyttää enemmän kirjoneuleelta ja aidolta kun sen yhdistää yksiväriseen pintaan. Yksivärinen harmaa lanka näissä sukissa on Schoeller & Stahlin Fortissima Sockaa.

Itseraidoittuville langoille on aivan ihana malli uusimmassa Magknitissa: Rainbow Socks

Mikähän on, kun uudet neulekirjat tuntuvat toinen toisistaan latteammalta. Esimerkiksi uusin suomalainen: Hyvän olon neuleet. Katselin tuota kirjakaupassa ja mikään malli ei oikein elähdyttänyt. Kirjan idea on erikoislangoista neulotuissa malleissa. Erikoislangat ovat jees, mutta en löytänyt neulemalleista mitään elämää suurempaa.

Suhtaudun nykyään varsin pessimistisesti kaikkiin uusiin neulekirjoihin. Mutta tämä oli pakko tilata: Ann Buddin Getting Started Knitting Socks. Mitä ihmettä! Miksi hankin aloittelijan sukkakirjan? Olen neulonut sukkia lähes koko ikäni!

Insinööristä löytynee sittenkin myös pinnallinen visualisti, sillä tilasin kirjan siksi, että kirjan kuvat ovat niiiin ihania! Fibonacci-raitaisten sukkien kuvat etenkin! Kirjassa on 16 sukkamallia, ihan kivoja, joskin kaikki sovelluksia perusohjeesta. Kuvat ovat upeita, selkeitä, houkuttelevia - ainoastaan jäin kaipaamaan kuvaa, jossa jokin sukka olisi ihan oikeasti jalassa eikä prässättynä lappeellaan.

Petyin siihen, että kirjassa ei ole erilaisten kantapäiden ohjeita. Ne olisivat mielestäni kuitenkin kuuluneet kirjan skooppiin. Mutta sukanneulonnan peruskirjaksi kirja on varsin mainio. Palaan kirjaan vielä, kun olen neulonut sukkia sen ohjeista.

Viimeksi kirjoitin ufottomuudesta. Se on ihanaa! Yksi työ seuraa toistaan! Voisiko tästä tulla minulle elämäntapa?!

Yksi viimeisimpiä ufoja oli minulla tämä laukku, jonka aloitin vuosi sitten Rowanin kurssilla Englannissa. Tämä on oma muunnos Martin Storeyn laukkumallista ja neulottu ihanista RYC-langoista, pääasiassa silkin ja villan sekoituksesta. Laukusta tuli varsin erikoinen. Siinä on raitaa, palmikoita, kirjoneuletta ...

Vaalin tätä laukkua ihanana muistona upeasta matkasta! Kunpa pääsisin vielä joskus kurssille Rowanille ihanaan Yorkshiren laaksomaisemaan!

5 comments:

 1. Ihana hippiäislaukku!

  ReplyDelete
 2. Listalla kysyit Sypressin uudesta lankahyllystä. Se on tehty toiseen takahuoneista.
  Mun blogissa on esitelty kauppa.
  http://tiinas.vuodatus.net/blog/category/Lankakauppoja

  ReplyDelete
 3. moi! et sattuisi olemaan se sama päivi eerola, joka toimii joissakin koiranäyttelyissä tuomarina? :)

  ReplyDelete
 4. Uhoava gnu: Kiitos! Laukku on tosiaan vähän hippityylinen kukkineen!

  Kristiina: Sinulla on upea katsaus blogissasi lankakauppoihin. Kiitokset linkkivinkistä!

  Anonyymi: En ole sama Päivi Eerola.

  ReplyDelete
 5. Iki-ihana kassi!!!! Täytyy oikein tuijottaa sitä, nam....
  ps. blogissani tapahtuu....

  ReplyDelete