Sunday, August 5, 2007

Vauvaneuleita ja Debbiet

Sukanneulojan varastossa on hyvä olla sukkien lisäksi myös vauvan tossuja. Niitä voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen ja tuttaville. Koska neulon paljon, neulon usein varastoon. Kokemus on osoittanut, että neuleelle löytyy yleensä aina sopiva koti ennen pitkää. Näin voi neuloa kaikkea kivaa, jota ei voisi, jos neuloisi vain omaan tarpeeseensa.

Vauvaneuleista kun on kyse, niin niissä olen kahden Debbien ihailija.

Toinen on tietenkin Debbie Bliss, englantilainen neulesuunnittelija, joka on suunnitellut myös lempilankani: Debbie Bliss Baby Cashmerinon. Debbien ohjeilla olen neulonut nämäkin molemmat vauvantossut, kirjonnat vain on omasta päästä.
Nämä turkoosinharmaat tossut ovat tuota lempilankaani ja oih miten ihanaa siitä oli taas neuloakaan! Malleissaan Debbie Bliss on onnistunut yhdistämään klassisen nykyaikaiseen ja viimeistellyn yksinkertaiseen.

Mutta kuka on se toinen Debbie? Hän on myös englantilainen neulesuunnittelija, Debbie Abrahams.

Enemmän kuin vauvaneuleita, tämä Debbie on suunnitellut laukkuja, tyynyjä ja peittoja. Mallineuleiden ja värien kirjo on varsin retrohenkistä ja neuleista tulee mieleen kuviolliset kankaat.

Debbie Abrahamsissa ei ole mitään yksinkertaista, ei myöskään hänen malliensa neulomisessa. Kirjoneuleiden, helmien ja kuvioiden rytmittämisessä saa olla tarkkana ja lopuksi tuntuu, että ei - en jaksa ommella enää nappeja somisteeksi. Mutta kumma kyllä olen selvinnyt kolmessa neulepeitossa loppuun saakka ja lopputulos on aina vaivan arvoinen!


3 comments: