Sunday, September 17, 2006

Syksyisiä värejä

Koirani Cosmo söi reiän appeni vanhoihin villasukkiin. Niinpä päätin neuloa apelleni uudet sukat, vähän nykyaikaisemmat tosin. Malli on Sensational Knitted Socks -kirjasta, joka on arvosteltu toukokuussa tässä blogissa. Lankana sukissa on Fortissima Colori -sukkalanka.

Aloitin neulomisen keväällä ja ne valmistuivat vasta nyt syksyllä. Olenkohan koskaan neulonut yksiä sukkia näin pitkään? Mallineule vaati tarkkaavaisuutta ja lanka ja puikot olivat ohuet. Olen tietysti välissä neulonut paljon muutakin, mutta yllättävän paljon kärsivällisyyttä nämä vaativat. Lopputulos on kuitenkin onnistunut: lanka ja mallineule sopivat hyvin yhteen.

Mieheni ihmettelee joskus, kun kiroilen neuleitteni kanssa: "Eikö tuon nyt pitänyt olla kiva ja rentouttava harrastus?" "Onhan se", yritän vakuutella. "Joskus vain on hankalia kohtia tai hankalia projekteja, mutta eikös lopputuloksetkin ole sitten hienompia?" Uskon, että kehittyäkseen missä tahansa asiassa täytyy mennä välillä epämukavuusalueelle.

Palatakseni kivaan sukkalankaan: Fortissima Colorista olen vuonna 2004 neulonut sukat myös miehelleni. Malli on tosin yksinkertaisempi ja langan väri vaihtelee epätasaisemmin. Mieheni pitää näistä sukista kovasti. Niistä tulee mieleen metsä aamulla, kun auringon säteet siivilöityvät puiden läpi.

Molemmat sukat todistavat, että kivoja sukkavärejä löytyy miestenkin sukkiin. Ei tarvitse neuloa vain mustaa ja tummansinistä tai ylipäätään yksiväristä.

Fortissima Coloria olen hankkinut Menitasta.

---
Nyt, kun syksy lämpimän kesän jälkeen lopultakin on alkanut, voi alkaa suunnittelemaan talven sukkaprojekteja. Niinpä kaivoin jo kesällä varastoon hankkimani ihanat Lorna's Laces -sukkalangat esiin. Ensimmäinen väri on nimeltään "Watercolor" ja toinen "Amish".

Niin kuin aina Lorna's Laces -lankojen ollessa kyseessä, sukille ei tarvitse välttämättä etsiä mitään erityisiä mallineuleita, lanka itsessään riittää koristelemaan sukan. Sukkalankavarastossani on aina muutama vyyhti tätä lankaa.

Lorna's Laces -lankani hankin GetKnitted.com:ista.


5 comments:

 1. Komeita sukkia! Lornan langat ovat ehdottomia suosikkejani sukissa. Niissä on upeat värit ja ne ovat ohuita mutta lämpimiä. Niistä saa tehtyä sukat, jotka mahtuvat tavallisiin kenkiin - olen viime viikon pitänyt ko. sukkia töissä Scholleissa....

  ReplyDelete
 2. hei! Kielitaidottomana tumpelona pyytäisin sinun apuasi. En myöskään ole koskaan tilannut ulkomailta, ed. mainitusta syystä. Mutta nuo sukkalangat saa sydämen tykyttämään ;)) Laitatko mailia? leila.pohjolainen@suomi24.fi

  ReplyDelete
 3. Hienoja sukkia taas.
  Kiitokset linkistä - vaikka en ostaisikaan, on kiva käydä katselemassa kauniita sävyjä.

  ReplyDelete
 4. Aivan ihania sukkalankoja! Tuollaiset langat kyllä saavat neulojan sormet syyhyämään.

  ReplyDelete