Sunday, October 24, 2010

Uusia elementtejä elämään


Taidepäiväkirjaani on enää sivu jäljellä. Nämä kaksi sivua toistavat ideaa, joka on pyörinyt päässäni jo pitkään: kuvata jotakin kevyttä ja hetkessä katoavaa raskasta taustaa vasten. Ei se pitäisi niin vaikeaa olla, mutta kyllä se kauan aikaa vei. On mielenkiintoista, että yksinkertaisen ajatuksen ilmaiseminen voi olla vaikeaa.

Todennäköisesti haluan maalata keveitä ja liikkuvia elementtejä, koska elämäni on muuttumassa. Olemme mieheni kanssa ostaneet talon, jossa on iso piha. Muutamme sinne parin kuukauden päästä. Saan lisää tilaa kaikelle luovalle askareelle ja tilaa on luvassa miehenkin harrastuksiin. Ensimmäinen luova projektimme on tosin talon kunnostus ja kesän saapuessa puutarhan uudelleensuunnittelu. Työtä on varmaan hurjasti, mutta tällä hetkellä olemme iloisen jännittyneitä!

Friday, October 8, 2010

Skräppäämällä opittua

Näin vietän useimmiten perjantain: juon lasin coca-colaa, kuuntelen Paperclipping Roundtable podcastin ja teen yhden sivun leikekirjaani. Mielestäni tosi hauskaa ja rentouttavaa.

Tämän viikon Paperclipping Roundtable oli yksi parhaista. Keskustelu kuvitellusta skräppäysmuseosta ja sen sisällöstä, oli sekä syvällinen, että viihdyttävä. Ylipäätään olen sitä mieltä, että skräppäys on upea harrastus. Siinä näkee, miten aika muuttaa asioita ja kuinka turhaa on yrittää taistella muutosta vastaan. Skräppääminen on opettanut minulle, että arki on iso juttu ja parasta elämässä. Ja olen sentään skräpännyt vasta tämän vuoden!


Tämä on yksi niistä 50:stä sivusta, jota olen tehnyt tähän mennessä. Tämä on ensimmäisestä koirastani Anjasta ja pehmolelusta, jonka ostin, koska se oli niin samannäköinen. Vaikka Anja kuoli jo monta vuotta sitten, ajattelen sitä usein edelleen. Se innostui herkästi arjen pikku tapahtumista. Samaa on skräppäys opettanut minulle. Selatessa leikekirjan sivuja huomaa, että elämän pikku tapahtumat johtavat suuriin juttuihin. Se antaa rohkeutta ja intoa kehittää taitojaan. Vaikka etenisi vain pienin askelin, siitä seuraa lopulta iso harppaus. Kokeile skräppäystä!

Sunday, October 3, 2010

Piirtelyä valokuvalle

Skräppäys on minulle rakas harrastus ja niinpä ajattelin kokeilla sitä taidepäiväkirjaanikin. Yhdistin piirtelyä ottamaani valokuvaan. Lopputulos tuntuu kovin kesäiseltä, etenkin jos katsoo ikkunasta ulos! Lilja on omasta puutarhasta ja piirroksiinkin tuli pastellisävyjä.

Tämä oli tosi helppo tehdä. Ensin tein taustapaperin piirtelemällä ympyröitä ja värittämällä niitä. Sitten lisäsin valokuvan ja sen jälkeen kynällä ympyröitä päälle. Ympyrä on mulle tosi mieluinen muoto, aika rentouttavaa tuo niiden pyörittely!