Saturday, May 10, 2008

Kesäsukat ja lapasprojekti


Neuloin kesäsukat Opalin itsekuvioituvasta puuvilla-villa-sekoitelangasta. Samasta langasta olen neulonut sukat aiemminkin ja ne kuluivat kovassa käytössä niin loppuun, että piti neuloa uudet. Vaikka langassa on mukana villaa, ne tuntuvat ihan kesäisiltä froteesukilta ja vain paranevat pesukonepesussa. Joten, jos et ole neulonut tällaisesta ohuesta puuvillasekoitelangasta aikaisemmin sukkia, suosittelen kokeilemaan!


Tänään oli niin lämmintä, että alla olevan kuvan lapasia ei todellakaan olisi tarvittu, mutta lapaset on nyt erityisen ajankohtaiset. On alkanut ihana Knit-Along, jota tahdon mainostaa. Nimittäin "Sata kansanomaista kuviokudinmallia", haavistokal. Knit-Alongissa neulotaan kirjan lapasmalleja, jotka Eeva Haavisto kokosi eri puolelta Suomea vuonna 1947. Minä sain teini-ikäisenä kirjan kolmannen painoksen, vuodelta 1953, tädiltäni. Omistuskirjoituksessa lukee: "Erinomaiselle neulojalle Päiville 1983 Rauha-tädiltä".

Rauha-täti oli keskeinen henkilö suvussamme. Hänellä oli karjalainen, iloinen luonne ja häne suosiotaan lisäsi ilmiömäinen tarinankerrontataito. Hän oli nuorena tyttönä muuttanut Helsinkiin, jossa hän asui elämänsä loppuun asti. Pikkutyttönä oli jännittävää kuulla Helsingin ja ulkomaidenkin tapahtumista tädin tullessa käymään. Täti matkusteli paljon ja hänen tarinoissaan riitti huippukohtia, vaikka ne olivat monesti ihan tavallisesta elämästä. Tädilläni riitti uteliaisuuttta kaikkea uutta kohtaan vielä vahanakin ja hän elikin lähes 90-vuotiaaksi. Vaikka tätini kuolemasta on kulunut jo useita vuosia, tulen muistamaan hänet tarkasti aina, sillä hän oli niin ikimuistoinen ihminen.

Tällä vanhalla lapaskirjalla on siten ollut minulle paljon tunnearvoa, mutta kirja on arvokas toki muutenkin. Siinä on kuviomalli poikineen ja olenkin hyödyntänyt sitä vuosien varrella myös muissa projekteissa kuin lapasissa. Hienoa, että kirjasta on otettu uusi painos ja vielä hienompaa että lapasia neulotaan yhteisprojektina!

Saturday, May 3, 2008

Maailman kauneinta lankaa

Siis mitäh! Tuoko kuvassa näkyvä kuhmurainen naru, sanoisinko jopa vaatimaton vaalea kuitukierre?!

Kyllä, tuo hirveä naru on saatu aikaan tuosta ihanan pehmeästä villapilvestä tuolla nuken jalan nivellevyn näköisellä kapistuksella!

Ostin eilen Spin-Off -lehden ja muistin yhtäkkiä hankkineeni joskus vuosia sitten kehruupakkauksen, jossa on villaa, värttinä ja ohjemoniste. Ja kun sääkin vielä oli niin upea, niin mikäs siinä, tuumasta toimeen takapihalla!

Olen jo kauan ajatellut, että kehruu ei ole minua varten. Pah! Vuoret jyrisivät ja elämä salamoi! Näin tehdään lankaa! Lopputulos voi olla muille vaatimaton, mutta minulle niin jees. Katselen lankavarastoani uusin silmin ja jokainen lanka kuulkaa on suuri ihme!

Thursday, May 1, 2008

Aurora-laukut


Olen saanut Ravelryssä paljon viestejä liittyen Aurora-laukkuun ja englanninkielinen käännös mallista on nyt valmistunut. Samalla tein laukusta uuden version, jossa teemana on glamour. Tämä Noro-lankainen glamour-versio on jotenkin niin minun tyyliseni, tykkään siitä tosi paljon.